Diaridemanresa.cat | Osonadiari.cat | elMoianes.cat | Osonafreak.com | Negocis.com | CatRural.net | Vilaweb Manresa | Manresa.org
Seccions
Àrea d'usuaris
E-mail
Password
INFO. COMARCA
INFO. LOCAL
galeries d'imatges
• Ricoh Manresa 83 - DKV Joventut 84
108 Fotos
8867 vistes
02-02-2009

• Fotos stage al Pas de la Casa (Andorra) del Ricoh Manresa
5 Fotos
650 vistes
28-08-2008

• Galeria d'Imatges: Més fotos de la manifestació de Pirelli
29 Fotos
6905 vistes
17-06-2008

• Galeria d'imatges: Prop de 700 treballadors de Pirelli s'han manifestat a la plaça de Sant Jaume
36 Fotos
6829 vistes
17-06-2008
• Galeria d'Imatges: Asselin renova pel Ricoh Manresa
4 Fotos
392 vistes
19-05-2008
galeria d'imatges de Manresa i del Bages
l'agenda cívica, cultural i d'activitats de Manresa i del Bages
JUNY 2017
DI DM DC DJ DV DS DG
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
> Alta Agenda Activitats
DIGUES LA TEVA!
Articles d'Opinió
Anuncis Classificats
Borsa de Treball
Galeries d'Imatges
Fòrums de Debat
Enquestes
Directori de Webs
BUTLLETÍ @
Apunta-t'hi per rebre les últimes novetats al teu email
Correu-e:
Dona't de baixa
ENQUESTA
Valora la ciutat de Manresa
de 10 a 8
de 8 a 6
un 5
de 3 a 5
de 0 a 3

[ veure resultats ]
[ 9 comentaris ]
272 votacions
1 usuari actiu
 
Informació local
Segons Camprubí:“Manresa aspira a que es redueixi a menys d’una hora el temps peranar a Barcelona a través del tren de rodalies”
L’alcalde de Manresa vol recordar l’estratègia del govern deManresa en relació a les infrastructures ferroviàries: la Catalunya Centralté en perspectiva dues ocasions de millora de la infrastructura ferroviària decomunicació: Una a llarg termini i que té a veure amb l’eix transversalferroviari i un altre de més immediata a través de la millora de la línia derodalies.
Josep Camprubí: “La prioritat de l’equip de govern de Manresaés aconseguir les millores a través de la línia actual de tren de rodalies.Ministeri, Generalitat i Ajuntament estan treballant en el marc del Plad’Infrastructures de Rodalies de Barcelona. El desenvolupamentd’aquest pla ha de permetre a Manresa situar-se a menys d’una horade distància de Barcelona”.

“Tenim tres arguments que justifiquen les expectatives de Manresa:

- El Ministeri de Foment té unapartida pressupostària del 2010 de 700.000 € destinada als treballs deprojecció del Pla d’Infrastructures.

- S’està projectant laconstrucció del túnel de Montcada que suposarà una important reducció de temps”.

- Un altre projecte que no inclou elPla però que hi ha la voluntat política de realitzar és la creació de latercera via a partir de Sabadell i en direcció a Moncada”.

“Durant aquest any 2010 el Ministeri de Foment té previst tenir unestudi informatiu de construcció del túnel de Moncada i un estudi funcional detota la línia que incorpori totes les millores que es preveuen”.

“Per Manresa, l’aposta per el tren de rodalies comportarà elcompliment de les aspiracions de la ciutat d’una manera més immediata imés efectiva que a través del tren transversal, pel seu recorregut i per lesciutats que connectaran amb Manresa”.

“La reducció de temps a través de la línia de rodalies permetràaccedir a Barcelona amb més connexions i més centralitat que la líniad’alta velocitat. Rodalies estarà connectat a la línia 9 de metro, almetro del Vallès (que permetrà arribar a la Universitat Autònomaamb tres quarts d’hora), aturar-se a les estacions centrals de Barcelonai accedir directament a l’aeroport”.

“L’aspiració de Manresa és arribar a la plaça Catalunya amb50 minuts a través del trens directes i amb 60 minuts amb els semidirectes”.

 

“L’opció de l’eix ferroviari transversal tambébeneficiarà a la Catalunya Centrali a Manresa. Aquesta és una opció de planejament i de realització futura. Peròaquesta no serà una alternativa pràctica per a la majoria de la població.Aquest serà un tren d’alta velocitat que passarà per Igualada (no perl’estació de centre ciutat) i arribarà a Barcelona per l’Estació deSants sense passar per les parades del centre. El recorregut total tambéoscil·larà entorn dels 50 minuts”.

“El principal avantatge d’aquesta infrastructura de trentransversal serà l’acostament que proporcionarà a Girona i Lleida i laconnexió en ample europeu per a mercaderies”.
segons camprubí:“manresa   aspira   redueixi   hora   temps   peranar   barcelona   través   tren   rodalies”   
Societat - Data de publicació: 12/01/2010
Imprimir Enviar  Lectures144302 Lectures OpinarSigues el primer en opinar!
 
 
 
Destaquem
Publicitat
Actualitat
Francesc Mauri parlarà sobre el canvi climàtic a Callús
El proper dijous 2 de desembre, tindrà lloc la xerrada “El canvi climàtic”, a
càrrec del meteoròleg Francesc Mauri. L'acte es farà a les 19 hores al Casal del Poble de Callús.
 
La Fira de Santa Llúcia d’enguany tindrà tres dies d’activitats
El Casal de Joves de la Seu i l'Ajuntament de Manresa hanpreparat la cinquena edició de la Fira de Santa Llúcia de Manresa, que aquestany tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre i el dilluns13, dia de Santa Llúcia. Per tant, per motius de calendari enguany la Firadurarà tres dies, un més que l’any passat. La Fira, que se celebrarà a laBaixada de la Seu i a laplaça Major, comptarà amb una variada oferta d’articlesnadalencs.
 
Les propostes guanyadores del projecte ‘SolidaridArt’ es decidiran a través d’una votació popular i un jurat
Tots els manresans i manresanes estan convidats a participar a la votació popular que s’ha obert per escollir les propostes artístiques del projecte SolidaridArt – expressions solidàries glocals que es portaran a terme, i que serviran per ambientar i donar projecció simbòlica a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera. El termini per participar a la votació popular estarà obert fins al 10 de desembre.

 
 
APUNTA'T a la 1a visita teatralitzada + sopar de fàbrica al Museu de la Tècnica
 
Antoni Fogué inaugura la bilbioteca municipal del Pont de Vilomara
El president de la Diputació, Antoni Fogué, va inaugurar dissabte passat la remodelada biblioteca del Pont de Vilomara, que des d'ara forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. «És una biblioteca que ofereix els mateixos serveis de qualitat que qualsevol de les 195 de la Xarxa i oberta a tothom», va dir el president.
 
membre de Logo Wiccac · gestionat per: Logo Lasevaweb.com Lasevaweb.com · Política de Privacitat . Texte Legal