Diaridemanresa.cat | Osonadiari.cat | elMoianes.cat | Osonafreak.com | Negocis.com | CatRural.net | Vilaweb Manresa | Manresa.org
Seccions
Àrea d'usuaris
E-mail
Password
INFO. COMARCA
INFO. LOCAL
galeries d'imatges
• Ricoh Manresa 83 - DKV Joventut 84
108 Fotos
8867 vistes
02-02-2009

• Fotos stage al Pas de la Casa (Andorra) del Ricoh Manresa
5 Fotos
650 vistes
28-08-2008

• Galeria d'Imatges: Més fotos de la manifestació de Pirelli
29 Fotos
6905 vistes
17-06-2008

• Galeria d'imatges: Prop de 700 treballadors de Pirelli s'han manifestat a la plaça de Sant Jaume
36 Fotos
6829 vistes
17-06-2008
• Galeria d'Imatges: Asselin renova pel Ricoh Manresa
4 Fotos
392 vistes
19-05-2008
galeria d'imatges de Manresa i del Bages
l'agenda cÝvica, cultural i d'activitats de Manresa i del Bages
JUNY 2017
DI DM DC DJ DV DS DG
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
> Alta Agenda Activitats
DIGUES LA TEVA!
Articles d'Opinió
Anuncis Classificats
Borsa de Treball
Galeries d'Imatges
Fòrums de Debat
Enquestes
Directori de Webs
BUTLLETÍ @
Apunta-t'hi per rebre les ˙ltimes novetats al teu email
Correu-e:
Dona't de baixa
ENQUESTA
Valora la ciutat de Manresa
de 10 a 8
de 8 a 6
un 5
de 3 a 5
de 0 a 3

[ veure resultats ]
[ 9 comentaris ]
272 votacions
1 usuari actiu
 
Informació local
Comença la renovació de la part alta del Passeig
A partir del proper dijous dia 16 d'abril, s'iniciaran els treballs de millora de la pavimentació de l'andana central del passeig de Pere III. Recordem que aquests treballs estan inclosos en el Fons Estatal d’Inversió Local.
Per fer les obres, caldrà tancar al trànsit de vianants l'andana central del passeig entre la plaça Bonavista i la plaça 11 de Setembre, es mantindran els itineraris dels passos de vianants per connectar les voreres laterals. També es prohibirà l'estacionament de vehicles del passeig Pere III entre la plaça Bonavista i el carrer Sèquia, lateral d'entrada al passeig, i entre la plaça 11 Setembre i carrer Sèquia, lateral de sortida del passeig. Es previst que les àrees de rebuig i orgànica es mantinguin en les mateixes ubicacions.

 

Es previst que aquesta primera fase d'obra tingui una durada de dos mesos i mig.

 

Un intervenció que es realitzarà de forma paral·lela és l’extracció de quatre arbres plataners que estan en molt mal estat. Les obres de renovació del Passeig inclouen la redelimitació de les vores de la part central del passeig i dels escocells que delimiten els espais de plantació dels arbres. S’aprofitaran les obres de renovació per remenar la terra dels escocells, abonar-la i preparar-la per la plantació dels nous arbres que es farà de cara al proper tardor o hivern.

  

Recordem que el passeig de Pere III serà objecte d’una important actuació de millora. Dos dels projectes que formen part de les actuacions finançades pel Govern de l’Estat (Fons Estatal d’Inversió Local) seran per a la millora de l’espai. En total, les actuacions previstes per l’Ajuntament al passeig de Pere III estan pressupostades en 978.358 euros.

 

En concret, es portaran a terme dues actuacions diferenciades:

-Al primer tram del passeig (de Sant Domènec a Crist Rei) es rehabilitaran les peces malmeses del paviment de pedra.

-Al segon, tercer i quart tram (de Crist Rei a la Bonavista) es renovarà tota la part central del Passeig.

 

Tram Sant Domènec-Crist Rei

L’objecte de l’actuació és la substitució de les lloses de pedra que estan en més mal estat i que constitueixen el paviment de l’àrea central d’aquest tram del Passeig. Les previsions són que se’n canviïn unes 750. Una part de les lloses de pedra del paviment del passeig central es troben exfoliades i fins i tot trencades, i també presenten una superfície força deteriorada que provoca incomoditat i un cert risc pels vianants. Per això se substituiran. Aquesta actuació també comprèn la reparació de determinades peces dels laterals, i la millora dels escocells. Paral·lelament, es milloraran i ampliaran el nombre de guals adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

 

La substitució de les peces començarà a principis de maig. Tot i això, els treballs previs començaran aquesta setmana. En aquest sentit, aquest dijous l’empresa encarregada de portar a terme les obres –Vigaus– senyalarà les peces que s’hauran de substituir. Un cop identificades i senyalades se’n prendrà model per tal de tallar les noves. La identificació de les peces també servirà per establir exactament el calendari de treball. En principi, s’ha establert que hi haurà dos equips de treball, que treballaran simultàniament, i que a l’estiu les obres s’aturaran un mes. La voluntat és que puguin conviure les obres i l’activitat de les terrasses, i que les molèsties siguin les mínimes possibles. En aquest sentit, ja s’ha fet una reunió entre responsables dels establiments amb terrasses d’aquest tram del Passeig i l’Ajuntament per començar a parlar de l’operatiu. L’objectiu de l’Ajuntament és evitar que les terrasses perdin taules mentre durin les obres. Més endavant, quan el pla d’actuació estigui més detallat, hi haurà més reunions.

 

El pressupost d’aquesta actuació és de 147.358 euros. El termini d’execució és de mig any.

 

Trams Crist Rei-Bonavista

Al segon, tercer i quart tram del Passeig (des de Crist Rei fins a la Bonavista), s’executarà el projecte de millora de la pavimentació de l’andana central. Així, es renovarà totalment la part central del Passeig. Els materials que s’utilitzaran seran l’aglomerat asfàltic per a la pavimentació i granit per a la definició de les vorades i dels guals de vianants. Així mateix, es redimensionaran els escocells, que prendran una forma circular dotant l’arbre de la màxima superfície de terra per al seu desenvolupament. També es renovaran tots els bancs. En concret, és previst que se’n col·loquin una setantena de nous, que substituiran els existents. L’actuació també s’aprofita per racionalitzar la ubicació d’altres elements urbans com els armaris elèctrics o els plafons publicitaris.

 

Aquest projecte està pressupostat en 831.000 euros. Les previsions són que les obres comencin entre finals del mes d’abril i principis de maig. El termini d’execució és de sis mesos. Igual que en el tram anterior, es planificaran els treballs de manera que les molèsties, especialment per a les terrasses d’estiu dels bars, siguin les mínimes possibles. En principi, no hi haurà afectacions del trànsit més enllà de la supressió parcial de places d’aparcament de zona blava. Les obres les executarà l’empresa Excavacions i Transports Seubas i Salvans, SL.  

 

Aprofitant el moviment de terres amb motiu de la renovació de l’últim tram del passeig, se substituiran quatre arbres, que estan en mal estat. La replantació d’aquests arbres es farà durant el pròxim hivern.

comença   renovació   part   alta   passeig   
Mobilitat i TrÓnsit - Data de publicació: 16/04/2009
Imprimir Enviar  Lectures138273 Lectures OpinarSigues el primer en opinar!
 
 
 
Destaquem
Publicitat
Actualitat
Francesc Mauri parlarà sobre el canvi climàtic a Callús
El proper dijous 2 de desembre, tindrà lloc la xerrada “El canvi climàtic”, a
càrrec del meteoròleg Francesc Mauri. L'acte es farà a les 19 hores al Casal del Poble de Callús.
 
La Fira de Santa Llúcia d’enguany tindrà tres dies d’activitats
El Casal de Joves de la Seu i l'Ajuntament de Manresa hanpreparat la cinquena edició de la Fira de Santa Llúcia de Manresa, que aquestany tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre i el dilluns13, dia de Santa Llúcia. Per tant, per motius de calendari enguany la Firadurarà tres dies, un més que l’any passat. La Fira, que se celebrarà a laBaixada de la Seu i a laplaça Major, comptarà amb una variada oferta d’articlesnadalencs.
 
Les propostes guanyadores del projecte ‘SolidaridArt’ es decidiran a través d’una votació popular i un jurat
Tots els manresans i manresanes estan convidats a participar a la votació popular que s’ha obert per escollir les propostes artístiques del projecte SolidaridArt – expressions solidàries glocals que es portaran a terme, i que serviran per ambientar i donar projecció simbòlica a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera. El termini per participar a la votació popular estarà obert fins al 10 de desembre.

 
 
APUNTA'T a la 1a visita teatralitzada + sopar de fàbrica al Museu de la Tècnica
 
Antoni Fogué inaugura la bilbioteca municipal del Pont de Vilomara
El president de la Diputació, Antoni Fogué, va inaugurar dissabte passat la remodelada biblioteca del Pont de Vilomara, que des d'ara forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. «És una biblioteca que ofereix els mateixos serveis de qualitat que qualsevol de les 195 de la Xarxa i oberta a tothom», va dir el president.
 
membre de Logo Wiccac · gestionat per: Logo Lasevaweb.com Lasevaweb.com · Política de Privacitat . Texte Legal